L’Escola Maregassa participa a la primera edició de la Fira de Ciència al carrer

25/04/2023

Badalona celebra el dia 26 d’abril, de 9.45 a 12 h, a la Rambla, la 1a Fira de la Ciència al carrer d’ESO amb mirada STEAM. Aquest esdeveniment es durà a terme amb l’objectiu principal de promoure l’interès per la divulgació científica entre els alumnes de primària i secundària de la ciutat.

La fira comptarà amb la participació d’alumnat procedent dels següents instituts i centres: Arrels Esperança, Badalona VII, Enric Borràs, Garbí Pere Vergés, La Llauna, La Riera, Llibertat i Maregassa. En total, al voltant de 580 alumnes participaran en aquesta activitat.

A la Fira també hi participen, amb diferents tallers i activitats, aquestes entitats i serveis: BDN Lab, Escola de Natura Angeleta Ferrer, Escola del Mar-Centre d’Estudis Marins, Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Badalona; i Programa STEAMcat del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

En general, els treballs i tallers exposats faran ressò de temes tals com el canvi climàtic, la terra, la nutrició, els animals, la ciutat, l’univers, la preservació de la flora i la fauna o el coneixement del medi natural.

Per contextualitzar, cal esmentar que STEAM és un acrònim provinent de l’anglès que fa referència a la Ciència (S), la Tecnologia (T), l’Enginyeria (E), l’Art (A) i les Matemàtiques (M). Per això té sentit que s’empri aquesta paraula per a emmarcar l’objectiu de la fira.

Des del món pedagògic, parlem d'STEAM per a referir-nos a enfocaments globals i transversals, que aprofiten situacions contextualitzades i problematitzades per treballar les Ciències, la Tecnologia, l’Enginyeria, les Arts i les Matemàtiques, cercant solucions creatives i crítiques.

Els alumnes d’Hoteleria  de l’Escola Maregassa presentaran a la fira un projecte de recerca que van realitzar l’any passat, així com les seves investigacions i els resultats de l’experiència viscuda. Aquesta presentació es farà des d’una perspectiva tècnica i científica.

El treball de  recerca científica en qüestió va fer-se amb l’objectiu de poder identificar si la sorra de la platja de Badalona està contaminada de brutícia. Aquest projecte va comptar amb la col·laboració de l’Escola del Mar de Badalona.

*Us deixem per descarregar dues  presentacions. A la primera expliquem el projecte que presentem i a la segona els resultats obtinguts.

Judit Munner

Escola Maregassa

 

Documents

Scroll to Top