La Taula d’Infància i Adolescència de Badalona (TIAB) presenta el 7è Plenari

19/04/2023

El dia 20 d'abril, de 17:30 a 19:30 h, a l'Espai Betúlia, se celebrarà el 7è Plenari de la Taula d'Infància i Adolescència de Badalona (TIAB).

La TIAB és una estructura de treball transversal i en xarxa. Té com a objectiu potenciar l'acció cooperativa entre el conjunt d'actors que treballen a la ciutat des de diferents àmbits (social, educatiu, socioeducatiu, cultural, de salut, esports, urbanisme, etc.). Ho realitza amb infants i adolescents de 0 a 18 anys.

Aquesta estructura pren sentit al servei d'uns fins comuns i un projecte compartit. Aquests objectius són articuladors del conjunt de visions, reptes, idees, actuacions i recursos que aporten els actors implicats. Actualment, formen part de la TIAB un centenar de serveis, entitats i col·lectius diversos.

L'obertura de la sessió es farà per part de la vicepresidenta de la TIAB, l’Aïda Llauradó. Seguidament, s’organitzarà una taula rodona que rebrà el següent nom: "Escolteu-nos, són els nostres drets". Aquesta comptarà amb la participació de nois i noies que s'han implicat en la fase d'incidència del 1r. Baròmetre dels drets dels infants i adolescents a Badalona. Respecte a l’esmentada activitat, dos alumnes de l'escola Maregassa, el Rubèn i el Juan, juntament amb altres nois i noies d'altres entitats, formaran part de la taula rodona.

El plenari continuarà amb la presentació de la memòria avaluativa de tot el treball fet des de la Taula d'infància i adolescència de Badalona durant l'any 2022, així com de la proposta de programació per l'any 2023.

Des del centre hem compartit amb els alumnes el que hem trobat rellevant respecte a l’estudi del Baròmetre. Ens ha semblat adient treballar amb ells les propostes corresponents, pensades per fer front a les alertes que indiquen alguna vulneració dels seus drets.

Els infants i adolescents han de ser protagonistes en el repte que ens plantegem col·lectivament de convertir les indicacions que formula el Baròmetre en compromisos d'acció i en canvis i millores.

Aquest treball ha estat possible gràcies a l’adaptació de l'informe del Baròmetre a una versió didàctica i, tanmateix, a la creació del joc "Baròmetre dels drets dels infants". Des de l'escola hem fet una altra adequació per a facilitar la implicació dels diferents nois i noies que necessiten més suport.

Judit Munner

* Us deixem per descarregar una presentació on s'expliquen amb més detall els conceptes esmentats.

Documents

Scroll to Top