Un dia molt especial a Can Barriga

04/06/2021

El dia 4 de juny l’escola Can Barriga celebra el Dia Mundial del Medi Ambient. De fet a la resta del món es celebra el dia 5 de juny, però és dissabte i nosaltres no anem a l’escola. És un dia molt important així que ho hem avançat un dia per poder celebrar-ho tots junts.

Al llarg d’aquest curs hem treballat amb el Consell dels Infants de Badalona el problema del canvi climàtic i d’altra banda amb la Xarxa d’Escoles Verdes de Badalona hem pres consciència del malbaratament alimentari, dos temes molt relacionats amb el medi ambient.

La comissió d’escola verda ens ha proposat una sèrie d’activitats a fer aquest dia, que ens permetran reflexionar una vegada més i treure conclusions sobre el que hem treballat.

Ens ha demanat que aprofitem les sortides setmanals que fem per l’entorn proper, per recollir en fotografies les situacions que provoquem els humans, que observem diàriament en els nostres carrers i que estan condemnant el planeta a un escalfament inacceptable. El dia del medi ambient ens reunirem per trobar solucions i alternatives a aquest gran problema. Hi haurà debat entre els grups i murals per exposar les conclusions.

Us hem de dir que des de fa uns dies corre per l’escola una “maleta viatgera”, plena de llibres sobre el canvi climàtic que passa d’aula en aula i que els alumnes poden consultar per aprendre més coses sobre un problema que ja ens està afectant actualment a les persones els animals i les plantes.

Segur que serà una jornada molt interessant i podrem aprendre moltes coses junts.

Aquest dia tan assenyalat l’aprofitarem per fer la presentació del llibre “Receptes d’Aprofitament” elaborat per la Xarxa d’escoles Verdes, en el qual han participat alumnes de moltes escoles de Badalona, també de la nostra. Un llibre en versió digital al que s’accedeix a través d’un codi QR.

Qualsevol gest és necessari si ajuda a salvar el nostre planeta.

Escola Can Barriga

Scroll to Top