L’Escola Maregassa celebra la Setmana Cultural i Sant Jordi

03/05/2023

"Maregassa al Japó, Maregassa a poc a poc"

L'Escola Maregassa, durant la darrera setmana de març, va canviar la seva programació general per un bon motiu: celebrar la Setmana Cultural. Enguany uns dies dedicats a la temàtica oriental per tal de connectar amb l'estil zen de la cultura del Japó.

Els alumnes es van organitzar en diferents grups, participant cada dia en diverses propostes: taller d'escriptura japonesa, taller de moxis, taller de fotografia d'elements naturals i taller de carpes voladores. Així mateix, estudiants i professionals van poder gaudir de la mostra d’una kata (exhibició de moviments d'un art marcial) i d'una sessió de reiki (medicina alternativa japonesa).

Per altra banda, dos dels alumnes varen plasmar en una de les parets del centre el dibuix d’un arbre, fet en grans dimensions i gairebé amb mesures de mida real. Una vegada fet el traç del tronc, amb la resta de companys el van fer florir com els típics ametllers a la primavera. Aquest arbre acompanyarà Maregassa en totes les estacions de l'any.

També es va aprofitar per fer cada dia una trobada matinal amb tots els alumnes al vestíbul per tal d'escoltar alguns haikus que van elaborar durant les setmanes prèvies. Cal esmentar que un haiku és una estrofa poètica d'origen japonès formada per disset síl·labes mètriques, repartides en tres versos segons l'esquema 5-7-5. L'objectiu del haiku és fer percebre alguns fets de la natura i de la quotidianitat amb un llenguatge auster i profund, lluny de la gratuïtat i de l'abstracció, donant lloc a un poema amb un alt contingut visual; és a dir, fet d'imatges. Aquestes creacions es van presentar al concurs intern de Jocs Florals i també al certamen que organitza el Centre de Recursos Pedagògics.

Us deixem els haikus guanyadors per tal de compartir una mica el que els alumnes han descobert i realitzat durant aquestes setmanes:

Besa el silenci
quan la neu blanca gemega
comença la nit.

Del riu surt fum
Noto el fred a tot el cos
el silenci calma

El mar és molt blau
Onades venen ràpid
El mar és molt blau
Onades venen ràpid
Corre, ens mullem.

Blanca neu que cau
a la muntanya sagrada
respira fred, humit

El mar és bonic,
Soroll de les onades
Estic alegre

L’Escola Maregassa ha après i gaudit molt durant les setmanes dedicades. Si més no, la dinàmica va ser més tranquil·la  i van anar tots més a poc a poc, quelcom necessari per sostenir el ritme accelerat del dia a dia.

Judit Munner

Escola Maregassa, abril 2023

Scroll to Top