L’EAIA reprèn l’Escola de Pares i Mares

11/10/2022

L'escola de Pares i Mares, organitzada i preparada per les educadores de l'EAIA, recupera aquest any 2022 la seva tasca, després d'aquest temps de pandèmia.

L'Escola de Mares i Pares es defineix com un espai de comunicació, reflexió i formació al voltant de temes relatius a la criança dels fills (resolució de conflictes, pautes educatives, educació emocional, etc.) i amb l'objectiu secundari de fomentar la relació, cooperació i coordinació entre l'equip educatiu i les famílies i les famílies entre si.

Cal tenir en compte que el posicionament professional en un recurs com és l'EAIA, aboca als professionals i a les mateixes famílies a la paradoxa de servei de control i al mateix temps de suport.

Precisament per mirar de resoldre aquesta paradoxa, ens vàrem plantejar poder generar un espai de grup, on es poguessin minimitzar aquests efectes de la intervenció de l'EAIA, es pogués parlar de criança dels fills sense personalitzar i on pares i mares poguessin trobar-se acompanyats uns per als altres, i cercar millores conjuntament. Llavors, va néixer la idea de poder portar a terme el disseny i l'execució d'un projecte d'intervenció de grup, com és l'escola.

Per aquest projecte hem pensat en un perfil de mares i pares que estiguin disposades a participar amb continuïtat i que els pugui ajudar a complementar i acompanyar en el seu procés.

Tot són persones ateses a l'EAIA, independentment de la situació administrativa en què es trobi la seva vinculació amb nosaltres.

Seran sis sessions de dues hores, a l'espai familiar que el CDIAP té a Llefià i que ens cedeix per fer l'activitat.

Jordi Giralt
Director

Scroll to Top