L’ASUEC col·labora al programa “Lo que cuentan de ti”

22/05/2023

L'ASUEC, de la mà d'ASAUPAM (Associació d'intervenció comunitària en Drogues), ha participat en el programa "Lo que cuentan de ti", elaborat per UNAD (la xarxa d'atenció a les addiccions) i finançat pel Pla Nacional sobre la Sida. Aquesta iniciativa aborda qüestions com l'estigma, la discriminació i el silenci social, tot a través d'un còmic que narra la història d'estudiants de secundària.

Els alumnes de l'ASUEC han gaudit de l'oportunitat de reflexionar individualment i conjuntament sobre diverses situacions que giren entorn de la realitat que viuen com adolescents. Aquesta activitat ha estat realitzada al llarg de cinc sessions i de manera activa i participativa, partint dels coneixements previs del mateix grup.

També han debatut obertament sobre les següents matèries: 1) Les relacions entre iguals (assetjament escolar, ciberassetjament escolar, LGTBIfòbia), 2) Els espais d'oci i el seu temps de lleure (ús d'alcohol i altres drogues, relacions afectivosexuals) i 3) Malalties de transmissió sexual (transmissió, prevenció en les relacions afectivosexuals, diagnòstic, estigmes).

En finalitzar el projecte els joves han assolit la capacitat de comprendre, mitjançant el pensament crític, els diversos factors, realitats i situacions esmentades. A més, han ideat potencials factors de protecció davant de possibles futurs comportaments de risc, i han adquirit eines i recursos personals que els permetran comptar amb més mitjans a l'hora de prendre decisions.

Les diverses entitats, serveis i recursos en l'àmbit estatal que han participat  al programa "Lo que cuentan de ti" han elaborat una petita mostra visual del treball fet. Respecte a aquest treball, la UNAD ha organitzat els Premis BBPP, amb tres guanyadors. L'ASUEC, una de les entitats finalistes, ha acabat guanyant el tercer premi. Us deixem el vídeo en qüestió a continuació:

Equip educatiu de l'ASUEC.

Scroll to Top