Placeholder_Noticia

La sororitat a la Llar

21/07/2021

Amb el pas del temps, les llengües s'actualitzen per adaptar-se a la realitat del moment. L'aparició de paraules noves és un fenomen que es produeix diàriament en molts àmbits de la societat i està estretament lligada als canvis socials, tecnològics, quotidians...

En els darrers anys, el feminisme ha motivat el naixement de noves paraules, com és el cas de la "Sororitat". Aquest neologisme s'empra per parlar de la solidaritat entre dones, especialment a les societats patriarcals. És un terme derivat del llatí soror que significa germana i representa la versió femenina de la fraternitat.

La sororitat es refereix al lligam estret que s'estableix entre dones per a establir relacions positives entre elles amb experiències compartides, preocupacions, interessos, il•lusions i realitats.
Des de la Llar de Salut Mental de Sant Roc volem contribuir a l'eliminació social del masclisme i a l'empoderament individual i col•lectiu de les dones.

Per aquest motiu, des del 2020 treballem sota la consigna d'estendre i apel•lar a les dones a unir-se i donar-se suport mutu davant una cultura encara patriarcal i on perviuen enquistades les discriminacions.
Mitjançant xerrades, tallers i assessoraments tractem d'analitzar, de prendre decisions i d'entrenar el que és tenir poder sobre si mateixa. Perquè posar nom a què passa suposa reflexionar-hi i adonar-se que existeix.

A partir d'aquí, cada una de nosaltres inicia el seu propi viatge d'empoderament.

Carme García i Cristina Riba
Llar Residència Salut Mental Sant Roc

Scroll to Top