Col·laboració amb l’editorial La Verònica Cartonera

03/05/2022

El llibre del volcà de La Palma va arribar a l'Escola Maregassa mitjançant una col•laboració amb l'editorial Verònica Cartonera.

Els alumnes del perfil de comerç han conegut com han viscut "Els palmeros" aquests mesos d'erupció del volcà "Cumbre Vieja" gràcies al llibre "Vivir sobre el volcán".
Els autors del llibre, en Ricardo i en Coriolano, van escriure i fotografiar la vida a La Palma i els alumnes del perfil de comerç de l'Escola Maregassa van preparar una entrevista amb els autors, on van poder fer un intercanvi telemàtic de preguntes i respostes.

L'Anna, propietària de l'editorial "Verònica Cartonera", ens va ensenyar el procés de construcció i disseny d'un “llibre cartoner" amb l'objectiu d'aprendre a preparar comandes seguint un procés establert.

Els llibres cartoners, consisteixen en la utilització de cartró reciclat per la construcció de les tapes dels llibres.

Els alumnes del perfil de comerç han après a realitzar tot el procés d'un llibre cartoner: fer patrons, tallar cartró, dissenyar la tapa amb relació a la temàtica del llibre "Vivir sobre el volcán": volcà, terra, mar; pintar amb diferents tècniques: pinzells, esponges... i finalitzat el procés cosint el llibre.

Ha estat una experiència molt engrescadora, on tots els alumnes i mestres hem participat i après sobre el comerç del "llibre cartoner" i sobre la vida a La Palma amb la sensació d'alerta i incertesa de viure a una illa volcànica.

 

Maria Teresa Alcoba
Lorena Molina
Mestres perfil de comerç
Escola Maregassa

Scroll to Top