Els alumnes de l’Escola EEE Maregassa presenten a l’Escola del Mar el projecte científic La platja de Badalona: Brutícia i futur

22/11/2022

El curs passat un grup d’alumnes del Programa de formació i inserció d’Auxiliar d’Hoteleria: Cuina i serveis de Restauració del CEE Maregassa van iniciar el projecte científic: ”La Platja de Badalona: Brutícia i futur”. Per dur a terme aquest projecte vam comptar amb l’assessorament del Centre d’Estudis Marins de Badalona.

Aquest projecte es va executar al llarg de tot el curs partint de l’ interès mostrat pels alumnes amb relació al medi ambient i la importància de la cura que ens cal tenir-ne. L’objectiu pedagògic marcat va ser oferir un aprenentatge contextualitzat, que parteix de la realitat de l’alumne i fomenta el pensament crític. Promou que l’alumne analitzi situacions i prengui decisions.

L’objectiu de l’estudi va ser “Comprovar el nivell de brutícia de la sorra de la platja de Badalona” i la hipòtesi plantejada: “A la sorra de la platja de Badalona hi ha molts residus sòlids”. Es va fer un estudi de camp utilitzant el mètode deductiu per establir les conclusions.

El procediment seguit va ser:

  1. Realitzar 3 recollides de mostres de residus
  2. Analitzar el que s’ha recollit
  3. Fer conclusions

Conclusions:

Amb totes les dades recollides els alumnes van poder treure algunes conclusions:

  • No respectem el medi ambient
  • Si vols futur, cal cuidar la platja
  • La sorra de la platja està bruta

Divulgació/difusió

Amb l’objectiu de donar a conèixer les conclusions a què es va arribar, s’han realitzat dues accions:

  1. Elaborar uns cartells per conscienciar i incentivar als alumnes de la nostra ciutat. Aquesta acció es va iniciar amb una presentació al Consell dels infants del mes de juny. Posteriorment, s’han repartit els cartells a diferents escoles per fer-ne difusió.
  2. Muntatge d’una exposició al Centre d’Estudis Marins de Badalona. L’objectiu de l’exposició és donar a conèixer els problemes mediambientals que presenta la platja de Badalona i ajudar a pal·liar-los.

Aquest treball ha estat molt ben valorat pels alumnes que hi van participar: Aiman, Ainara, Aitor, Albert, Izan, Leah, Maria i Paula.

L’exposició estarà oberta al públic des del divendres 25 de novembre fins al divendres 16 desembre, de 10 h a 13 h.

L’acte d’inauguració serà el divendres 2 de desembre a les 11 h del matí.

Esperem que ens pugueu venir a visitar i gaudir de la proposta.

Ens veiem a l’Escola del Mar!

 

Rosa Maria Molina i Judit Munner

 

Scroll to Top