El CDIAP publica l’article: L’atenció als nadons d’alt risc i les seves famílies

24/10/2022

El passat mes de juliol, el CDIAP va publicar a la revista Psiara del Col•legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya, l’article: “L’atenció als nadons d’alt risc i les seves famílies: experiència de col•laboració entre CDIAP de Badalona i Hospital Germans Trias i Pujol”.

En aquest article es fa el recull de l’experiència de col•laboració que hem dut a terme al CDIAP i l’Hospital Germans Trias i Pujol, en l’atenció als nadons d’alt risc i a les seves famílies.

Hem estat col•laborant dins de l’Hospital durant trenta-dos anys. Inicialment, l’any 1989, fent el seguiment de nadons d’alt risc i a partir de 2007 fins al 2020, incorporant-nos a la Unitat Neonatal, arran d’una petició feta pel cap de neonatologia, el Dr. W. Coroleu.

El període neonatal és sempre una època d’especial vulnerabilitat, per al nen i la família, i pot comportar un risc d’afectació del seu neurodesenvolupament. Si a això li afegim l’ingrés a la Unitat Neonatal, aquest risc augmenta.

Al llarg d’aquest article expliquem la metodologia seguida a través de vinyetes clíniques per fer més entenedor el treball clínic que s’ha realitzat amb els nens, les famílies, l’equip d’infermeria, l’equip de neonatòlegs i els diferents caps.

Núria Eixarch

Directora

Us adjuntem l’enllaç:

L’atenció als nadons d’alt risc i a les seves famílies: experiència de col·laboració entre CDIAP-IMSP de Badalona i Hospital Germans Trias i Pujol 

Scroll to Top