Bad’Art. Cirurgia Urbana: «L’art com a moviment de transformació social»

26/03/2021

La setmana passada es va realitzar un mural a la façana de la Biblioteca de Pomar en el que s'han plasmat accions vinculades amb els serveis que ofereix l'equipament, tot recreant espais del seu interior. El disseny i l'acció plàstica va anar a càrrec de l'artista badaloní Sergi Bastida.

Badart és un projecte artístic de sensibilització, prevenció i intervenció en relació amb la cultura urbana que treballa la dignificació del patrimoni urbà, el coneixement i aprenentatge de diferents tècniques, disciplines i llenguatges artístics, tot creant sinergies entre els agents i entitats participants dels barris de Pomar i Morera.

Amb l'objectiu de dignificar els espais públics dels barris de Pomar i Morera es treballa en un espai de diàleg i participació conjunta entre diferents agents de la comunitat per tal que tots tinguin la capacitat d'intervenir i transformar el territori a través d'accions d'art urbà.

Aquesta acció a la Biblioteca de Pomar ve precedida per un mural a la façana de l'Institut Escola Sant Jordi que es va elaborar amb la participació dels mateixos alumnes i vindrà seguida d'altres intervencions a diversos espais dels barris de Pomar i Morera. Es duran a terme activitats vinculades amb l'Urban Knitting (Teixir a la ciutat), murals i grafitis, plantillisme i itineraris QR, entre d'altres. Aquestes tècniques artístiques seran eines que permetin intervenir en els processos de transformació de l'entorn, tot implicant entitats, serveis i persones, en els processos de planificació i disseny de les accions per tal d'enfortir els lligams del teixit associatiu.

El grup motor del projecte «Badart. Cirurgia Urbana» treballa sota el paraigua de la Comissió d'Educació i Cultura del Pla Comunitari de Pomar i Morera de l'Institut Municipal de Serveis Personals (Ajuntament Badalona) i actualment està constituït pel Punt Òmnia Pomar, la Fundació DM Sant Josep, l'Associació sociocultural Districte Apatxe, el Servei de Cultura de l'Ajuntament de Badalona, la Biblioteca de Pomar, l'Institut Escola Sant Jordi, l'AFA de l'Institut Escola Sant Jordi, l'Escola d'Adults Morera-Pomar, el Casal Cívic de Pomar i l'Espai Jove Morera.

Mamen Cantos Álvarez
Pla Comunitari Pomar - Morera

Scroll to Top