L’Escola Llevant participa a la Jornada de l’Educació Física al Carrer

17/04/2024

El dimecres 17 d’abril, alumnes del cicle mitjà de l’Escola Llevant van passar el matí al Passeig Marítim de Badalona (davant la Rambla), gaudint d’una jornada d’educació física al carrer (DEFC).

El DEFC és una iniciativa que vol mostrar a la societat com és l’actual Educació Física a les escoles. Aplega estudiants, professors i voluntaris seguint el lema “Estil de vida actiu per a tots i per sempre“. Impulsada per professionals d’Educació Física, amb el suport del Consejo COLEF i els col·legis professionals autonòmics, creiem en una Educació Física integral i integradora, per a tots i per a tota la vida, com a base per instaurar uns hàbits saludables i un Estil de Vida Actiu.

Els objectius són:

Mostrar la importància de l’Educació Física pel desenvolupament integral i integrat en totes les edats.

Donar a conèixer la nova Educació Física: integradora, variada i divertida.

Fomentar la pràctica d’activitats físiques variades i en companyia pel benestar físic, psíquic i social.

Conscienciar dels alts índexs de sedentarisme al nostre país amb el problema de salut i elevat cost sanitari que comporta.

Mostrar a la societat la part de la feina realitzada a les classes d’Educació Física.

Promoure la difusió d’activitats físiques saludables poc conegudes.

Transmetre els valors que la pràctica de l’activitat física ajuda a potenciar: esforç, autosuperació, cooperació, empatia.

Animar a la societat a adoptar un estil de vida actiu.

Promoure la necessitat d’un augment d’hores d’Educació Física al sistema educatiu en sintonia amb l’opinió del ministeri de sanitat, el CSD, la UNESCO i l’OMS.

Les activitats que van realitzar durant la jornada van ser: circuit psicomotriu, vòlei platja, curses, cursa de patinets, jocs tradicionals i zumba.

 

Ir arriba