Can Bosch participa en la “Jornada d’Innovació Tecnològica en l’Àmbit de la Salut i la Cura de les Persones”

20/07/2023

El passat 29 de juny va tenir lloc la “Jornada Innovació Tecnològica en l’Àmbit de la Salut i la Cura de les Persones” organitzada per l'Ajuntament de Badalona i que forma part del projecte ”Treball, Talent i Tecnologia Badalona”.

Can Bosch va participar a  la taula rodona organitzada per l’Ajuntament. La Maria Dolores Morales, directora de la residència, va aprofitar per explicar la participació del centre i les experiències viscudes dins del projecte “Treball, Talent i Tecnologia Badalona”, subvencionat per la Diputació de Barcelona.

La seva intervenció també va servir per fer valer la importància de la qualificació necessària dels professionals en competències tecnològiques en l’àmbit de l’atenció a persones dependents. Es va posar l’accent principalment en l’ús i aplicació de la Taula Armoni. Aquesta eina consta d’un entorn informàtic adaptat que serveix per a l'estimulació cognitiva de persones amb discapacitat intel·lectual, amb la proposta de diverses activitats que potencien les habilitats dels usuaris mentre gaudeixen de l'oci.

A la taula rodona també van participar representants de l’Institut de Robòtica  per a la Dependència i la Residència Assistida i Centre de Dia Parc Serentill.

Durant la xerrada es va aprofitar per explicar  l’experiència positiva que les dues residències han tingut amb l’eina tecnològica anteriorment anomenada. Ambdues direccions van concloure que la incorporació de les noves tecnologies a les llars de gent gran era quelcom necessari per les següents raons:

  • Utilització de les noves eines tecnològiques per incloure un aprenentatge universal, individual i estimulador, així com eixos per dur a terme activitats cognitives, de reminiscència,...
  • Adaptació a una societat més digitalitzada i als nous perfils de persones, tant residents com familiars.
  • Millorar l’atenció i cura als nostres usuaris.

Compartirem amb vosaltres l’enllaç a l’enregistrament audiovisual de la jornada tan aviat com estigui disponible.

 

Maria Dolores Morales Molina

Directora de la Residència Can Bosch

-

Comunicació - Gerència IMSP

Documents

Ir arriba